Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vanesavr
|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 7:34 pm Заглавие: Цветовете в модата :))) |
|
|
Цветовете в модата
Цветовете се сменят всеки сезон по модните тенденции, но винаги имат тежка дума в модата. Всяка жена има свои любими цветове. Цветовете са мощно оръжие в арсенала за красота. Цветовете разкриват характера и създават настроение.
Цветове според типа
На светлите коси и бледия тен подхождат умерено контрастните цветове: синьо, сиво, жълто и наситено зелени тонове. Подходящ за вечерен тоалет е черният цвят. Блондинките трябва да запазят известна мярка при избора на цвета на дрехите си. Подходящи за тях са зелено, синьо и виолетово. За тъмнокосите жени са подходящи по-ярки цветове и всички тонове и нюанси на топлите цветове: пясъчно, керемидено, кафяво, вишнево и цялата гама на зеленото.
Зрителните възприятия ангажират три пети от съзнателното ни внимание, така че е време да станете малко по-смела в избора на цветове. Вземете предвид и емоционалното въздействие на цветовете. Цветотерапията, която се използва при лечение на неразположения и емоционални проблеми, се основава на схващането, че цветът може да стимулира естествените ни възстановителни процеси. Доверявайте се на интуицията си, за да изберете точния цвят.
Червено: Възбуждащ цвят, който може да учести дишането, пулса и мозъчната дейност. Червеното помага за справяне с депресията и умората. Идеален избор, ако искате да изглеждате уверена, енергична и жизнена.
Ако червен е любимият ви цвят, вие сте обаятелни, но и повърхностни, импулсивни, а понякога дори самонадеяни и агресивни. Упорито защитавате своето мнение, дори и да не сте прави. Спрямо най-близките си обаче сте грижливи, нежни и сърдечни.
Оранжево: Цветът на щастието, увереността, сексуалната енергия и забавлението. Може да повдигне духа и да стимулира паметта. Топъл, възвръщащ жизнеността цвят, свързван със слънчевата светлина. Чудесен е за подобряване на умението за общуване, тъй като премахва всички бариери.
Ако оранжев е любимият ви цвят, вие сте жизнени и любопитни. Имате остър ум и откривателски способности. Амбициозни и дори твърдоглави сте при реализиране на своите планове и мечти.
Жълто: Добър цвят за повишаване на енергията, но не го използвайте в спалнята, тъй като може да наруши съня ви. Много подходящ за преодоляване на любовна връзка, тъй като е ободряващ цвят, който помага за повишаване на настроението. Заобиколете се с жълто, ако имате нужда от прилив на интелектуална енергия, тъй като влияе много добре на концентрацията.
Ако жълт е любимият ви цвят, вие сте весели, активни и общителни. Склонни сте към аналитични размисли. Този цвят най-често избират учени, философи и изобретатели.
Зелено: Това е цветът на баланса, спокойствието и състраданието, цветът на живота. Помага за надвиване на умората, безсънието, напрежението и гнева. Тъй като допринася за мир и хармония, добре е да го носите, ако искате да се възстановите след разправия или ако в работата ви чака тежък ден.
Ако зелен е любимият ви цвят, вие сте лоялни, уравновесени, но и пасивни и лишени от жизненост. Обичате самотата и дори сте малко фаталистки. Зеленият цвят е неопределен, той не изразява нито радост, нито мъка.
Синьо: Спокоен цвят на реда, почивката и утехата. Доказано е, че синьото понижава кръвното налягане и пулса, и намалява стреса. Специалисти твърдят, че е подходящ за интервюта, тъй като създава впечатлението, че облеченият в синьо човек е лоялен и спокоен в критични ситуации.
Ако син е любимият ви цвят, вие сте наблюдателни, съобразителни, но и пасивни. Мечтаете за много неща, но няма да направите нищо, за да ги имате. С много сложна душевност сте и понякога това нарушава равновесието ви.
Виолетово: Създава усещане за мир и спокойствие. Най-духовният цвят, който може да повиши способността ви за общуване и да накара слушателите ви да поглъщат всяка ваша дума.
Ако виолетов е любимият ви цвят, вие сте оригинални, самостоятелни и независими. Понякога твърде критични към околните. Като темперамент – близки до хората на изкуството и като тях склонни към депресии.
Кафяво: Чудесен “основен” цвят. Вдъхва увереност и удобство. Шоколадовокафявото стои много добре на жени с кафяви очи.
Ако кафяв е любимият ви цвят, вие имате много важни качества като добра воля и трайни чувства. Доверчиви, мили, спокойни и верни. Нямате само достатъчно амбиция и инициативност.
Черно: Изтънчен и обаятелен, това е цветът на “превъзходството”. Създава усещане за сериозност и готовност за изслушване, затова е подходящ, когато искате да изглеждате съсредоточена, сериозна и вежлива.
Ако черен е любимият ви цвят, вие се отличавате с чувствителност, прикритост и страст. Обичате да философствате и да експериментирате. Умеете да се разбирате с хората, защото сте добър дипломат.
Розово: Цветът на топлотата, вечната женственост и любовта. Създава усещане за утеха и грижовност.
Ако розов е любимият ви цвят, вие сте сантиментални, нежни и романтични. Способни на много трайни чувства. Склонни към идеализиране на действителността. Чувствителни към красотата и твърде непрактични в реалния живот.
Бяло: Чист и успокояващ, това е цветът на непорочността. Добро противодействие на духовното претоварване. Подходящ за медитация, релаксиране и ведър външен вид. Както и за ново начало.
Ако бял е любимият ви цвят, вие сте искрени и прями. Но едновременно с това и безкомпромисни спрямо себе си и другите.
Сиво: Цветът на стабилността, хармонията и самотата. Дава усещане за свобода и успокоява нервите. Носи увереност и сила.
Ако сив е любимият ви цвят, вие уважавате реда и спокойствието до педантичност. Предпазливи сте, трудно се доверявате. Не завиждате на никого, но и никого не съжалявате. Убедени сте, че всеки сам гради съдбата си. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
silviqkirkorova
|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 2:35 pm Заглавие: |
|
|
Цвят за 2011 година, модните гурота избраха - Синьо. _________________ дрехи
дамски дрехи
хотел русе |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mimitooy
|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 8:42 pm Заглавие: |
|
|
az obicham rozovo <3 ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nezabravka1990
|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2012 4:20 pm Заглавие: |
|
|
Ярък син ще бъде голям хит през летния сезон!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
melisa111

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2012 4:26 pm Заглавие: |
|
|
аз пък си падам по кафяво-бежавата гама и никога не съм се съобразявала с модните цветове,тъпо ми е всички облечени в един цвят  _________________ Sales manager sex shop |
|
Върнете се в началото |
|
 |
galka2

|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2012 2:11 pm Заглавие: |
|
|
melisa111 написа: |
аз пък си падам по кафяво-бежавата гама и никога не съм се съобразявала с модните цветове,тъпо ми е всички облечени в един цвят  |
+1 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
drehite

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2013 7:06 am Заглавие: |
|
|
Мисля, че моята комбинация е червено и черно, откакто модата беше такава половината ми гардероб е с такива дрехи  _________________ Модата се променя, стилът остава!
Магазини за дрехи |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristian926
|
Пуснато на: Пет Апр 05, 2013 12:43 pm Заглавие: |
|
|
Минт, тийл и тюркоаз са мойте цветове Независимо от модните тенденции тези цветове не излизат от гардероба ми . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nelito02

|
Пуснато на: Вто Май 21, 2013 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Червеното си е класиката. Много го обичам тоя цвят  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
deyana_atanasova
|
Пуснато на: Пон Юли 22, 2013 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Харесвам жълтия цвят, но в гардероба ми преобладават черните дрехи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
beauty
|
Пуснато на: Вто Юли 23, 2013 9:19 pm Заглавие: |
|
|
аз си падам по бялото, но доста труден за поддържане цвят |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ele0nora
|
Пуснато на: Сря Май 14, 2014 12:56 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм си консервативна и покрай работата черното и тъмното синьо го предпочитам. Лятото си е сезон на шареното и когато мога, се обличам с нещо по-различно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Violeta_Ognqnova
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2015 5:57 pm Заглавие: |
|
|
За мен цветовете на модата са предимно бялото, черното и червеното. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
justanni
|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2015 10:40 am Заглавие: |
|
|
Вечните цветове са черно и бяло. Те винаги са на мода |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RokliOnline
|
Пуснато на: Пон Апр 13, 2015 4:15 pm Заглавие: |
|
|
Според мен червеният цвят е универсален. _________________ рокли online | свищов |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|