Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Търсене в Блясък

Презервативи
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Bliasak.bg Форуми -> СЕКС
Предишната тема :: Следващата тема  

Какви презервативи използвате?
а/Durex
68%
 68%  [ 31 ]
б/Lifestyles
2%
 2%  [ 1 ]
в/Vitalis
4%
 4%  [ 2 ]
г/Sportex
15%
 15%  [ 7 ]
д/Long love
0%
 0%  [ 0 ]
е/други
8%
 8%  [ 4 ]
Общо гласове : 45

Автор Съобщение
VIVI
Moderator

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 7:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing Laughing
Реших да не се разправям, ама нали човек всеки ден се учи и реших да отделя време и да се поразровя за да ти копна от някъде информация.

(3) Вътрематочни средства (IUD's или спирала).
Има малки пластмасови и медни средства с различна форма, които се поставят в матката и по този начин спират ембриона да се имплантира и да се развива в бебе. Вътрематочните предпазни средства (спирали,песари) се предпочитат от много жени. Различните модели спирали и песари имат различен срок на годност, най-често 3-5 години. Спиралата осигурява дълготрайна защита. Подходяща е за дълготрайна моногамна връзка, която не крие риск от инфекции, предавани по полов път. Последните модели спирали освен чисто механично действие отделят и биологично активни вещества. Спиралата задължително се поставя от акушер-гинеколог. Трябва да се има предвид, че матката може да отхвърли спиралата и да настъпят междуменструални кръвотечения. Спиралата създава предпоставки за възникване на възпаление и за извънматочна бременност при употреба от нераждали жени, а по-късно при износване на бременността нерядко се наблюдава отлепване на плацентата. Спирали и песари не трябва да се използуват от неженени жени, от жени с повече полови партньори, при кръвотечение от половите органи, при възпаление и тумори на половата система. След поставянето им нерядко за няколко дни се появява преходно кървене и болка ниско в корема. Менструациите обикновено са по-обилни.

http://www.ozc-shumen.org/?page=2.3
http://bash.bg/face2face/k_spiral.html#section1

Спиралата за разлика от противозачатъчните таблетки не влияе върху овулацията и обмяната на веществата. Поставя се само от гинеколог, между третия и десетия ден от мензиса. Спиралата представлява приспособление, което се прекарва през шийката на матката и се закрепя за влагалището. Това става напълно безболезнено и може да е придружено с леко кървене. Необходимо е да ходите на преглед на всеки шест месеца. Според вида й се носи от 2 до 4 години. Спиралата не се препоръчва на жени, които не са раждали или такива, които са прекарали извънматочна бременност. Не е подходяща и за жени, които имат полипи, миоми, на които е направена операция или имат обилен мензис. Спирала на родилки се поставя след три месеца, когато матката е възвърнала своите размери. Може да се сложи и на тези, които са раждали с цезарово сечение. Недостатъците са – обилен мензис и опасност от инфекция. За да не се допусне възпаляване на тръбите е необходимо поддържане на хигиена и да се избягва честата смяна на партньора. Доказано е, че спиралата може да е причина за някои алергии, кожни смущения и очни болести. Ако е сложена правилно, тя не се чувства по време на полов акт.
Източник Arrow http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=2390

Извод Arrow Спиралата се поставя задължително от гинеколог
Arrow не се поставя за един ден Laughing
Arrow не трябва да се ползва от жени, които не са раждали и които нямат постоянен сексуален партньор, което сега разбирам

Аз не съм ползвала, но знам основните неща от жена, която работи това. Просто държа да съм информирана.
Горния младеж за пореден път ме увери, че все още има жени, които водят редовен сексуален живот, а си намат и понятие от основните неща за контрацепцията. А също и пренепрегват посещенията при гинеколога. Кофти работа. Confused
Няма нищо лошо от това да не знаеш, както казах човек всеки ден се учи, но да спориш без да си уверен в това, което казваш не е добре. Wink
Както и да е, няма значение, поне всички научехме по още нещичко и беше в полза.

МнениеПуснато на: Нед Мар 09, 2008 12:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и в двата случая е имало консултация от гинеколог, така че явно гинеколозите са виновни а не жените Wink

Soldiers... welcome to the Suck!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
plami

Местожителство: RAZGRAD.../...SVISHOV

МнениеПуснато на: Пон Мар 10, 2008 2:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Напротив момичетата пренебрегват ходенето при генеколог,просто защото си мислят че е излишно...Но не е така най-добре е да се ходи,за да се предпазва от наряняване или от неправилно поставяне Exclamation
Неможе генеколога да ходи при всичките си пациентки,те сами трябва да проявят желание и здрава мисъл....
Върнете се в началото
smitey

МнениеПуснато на: Пон Мар 10, 2008 2:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

е нали казвам, че и двете са ходили на гинеколог, а едната е дъщеря на лекар, не е като да действат наслуки Wink

Върнете се в началото
VIVI
Moderator

МнениеПуснато на: Пон Мар 10, 2008 10:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Предавам сее... Laughing Бащата е лекар Exclamation
Ще се застрелям, сериозно. Братлее, тва наистина не трябваше да го издаваш. Нещата станат от зле по-зле.
Сега следва да ми кажеш, че госпожицата ще става гинеколог. Laughing Laughing Тогава вече... нее, наистина понякога са смея за глупости, ама... не, не мога Embarassed Laughing
Какво пък толкова, момичето си слага само спиралата, голяма работа. Хората се трепат , аз тука съм се захванала за такива неща, айдее.
Темата на Поли си е сериозна! А колкото до спирали, женски презервативи, лепенки, хапчета... на мнение съм, че ако не си достатъчно отговорен, нямаш сериозен партньор, с който да те от години заедно и да си имате доверие не трябва да се ползват. Презервативите си остават единствената защита от болести!

Местожителство: RAZGRAD.../...SVISHOV

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 1:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

VIVI написа:
Предавам сее... Laughing Бащата е лекар Exclamation
Ще се застрелям, сериозно. Братлее, тва наистина не трябваше да го издаваш. Нещата станат от зле по-зле.
Сега следва да ми кажеш, че госпожицата ще става гинеколог. Laughing Laughing Тогава вече... нее, наистина понякога са смея за глупости, ама... не, не мога Embarassed Laughing

Виви не се хаби Wink Аз вече се отказах Wink

А ето нещо интересно във връзка с темата Arrow

==============5 мита за презервативите================

1. Презервативите се късат
Практиката на използване на презервативите показва, че те се късат при неправилно използване или ако е допусната грешка при поставянето им върху пениса. В момента на половия акт или при съхраняване в опаковката те не са късат.

2. Презервативите не предпазват от венерически болести
Презервативът не е 100% защита от половите инфекции, но той достатъчно надеждно предотвратява пренасянето на хламидиоза, хонорея или ХИВ от единия от партньорите върху другия. Във всеки случай презервативът е най-добрият начин за намаляване и предпазване от риска от заразяване.

3.
Презервативите намаляват чувствителността при половия акт
Днес производителите на презервативи отчитат този факт. Съвременните технологии не позволяват усещането за дискомфорт при използването на презерватив и дори обратното – помагат за получаването на по-голямо удоволствие.

4.
Има опасност от алергия към латекса
Вече съществуват презервативи, които не съдържат латекс. Те не отстъпват по своите основни характеристики и здравина. Най-известни са презервативите от полиуретан – разновидност на пластмасата. Разбира се, те са по-скъпи, но изключват нежеланата бременност и инфекциите, предаващи се по полов път.
В общия случай с най-разпространените презервативи, известна опасност от поява на алергичниреакции наистина съществува, но тя е твърде рядка.

5. Презервативите не оказват ефективна защита от бременност
Ефективността на презервативите в предотвратяването на зачатието се изчислява на 99,85. Ако не се използват презерватив, рискът от забременяване (в удобните за това дни) е 99%, твърдят специалистите.

Използването на презервативи не променя нищо в усещанията, но дава голяма възможност за предпазване от нежелана бременност и опасни заболявания Exclamation
Върнете се в началото
smitey

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 2:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Върнете се в началото
gogo__16

Местожителство: В призрачният град....

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

smitey написа:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Кое му е смешното? Shocked Shocked Shocked

Обич моя, прегърни ме и в сърцето си носи ме.
Обич моя, запази ме твой съм до край, твоя съм до край.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
insanity_666

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 4:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и аз тва се чудя ... така или иначе, трябва да се съглася с горното мнение, че за млад човек наистина презервативите трябва да са единствения избор. само те предпазват от заболявания и момчетата поне от тази гледна точка трябва да се вълнуват, ако не от тва дали няма да прецакат живота на приятелката си с бебе. Exclamation може да си с някого от години, но стига веднъж единия да кръшне не с когото трябва, за да си лепнете нещо (не дай боже СПИН).

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
jessy
Moderator

Местожителство: SiN CiTy

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 5:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С една приятелка спорихме как е по-правилно да се каже-Дурекс или Дюрекс Rolling Eyes ?кво ще кажете? Rolling Eyes Rolling Eyes

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 6:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

по-правилно е да се каже Виталис Laughing - за Ду[ю]рекс много почнаха познати да се оплакват, че се късали Rolling Eyes ... иначе, според мен, произношението не е толкова фатално - все ще те разберат Wink другия вариант е да си ги купуваш от Била примерно или некой подобен магазин, че там е на самообслужване и няма нужда да се чудиш Laughing ... добре, стига с простотиите - мисля, че е по-правилно с "ю"

Върнете се в началото
gogo__16

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 6:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

insanity_666 написа:
и аз тва се чудя ... така или иначе, трябва да се съглася с горното мнение, че за млад човек наистина презервативите трябва да са единствения избор. само те предпазват от заболявания и момчетата поне от тази гледна точка трябва да се вълнуват, ако не от тва дали няма да прецакат живота на приятелката си с бебе. Exclamation може да си с някого от години, но стига веднъж единия да кръшне не с когото трябва, за да си лепнете нещо (не дай боже СПИН).

Ako едно момиче забременее или се разболее от тежка венерическа болест,недай боже и спин,не само момчето има вина!?

Върнете се в началото
insanity_666

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 6:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

естествено ... но в по-голямата част от случаите мъжете са тези, които започват да мрънкат срещу презервативите (вярно е, че има много безотговорни к***и, които се ч**** с всичко дето мърда пред тях без да се замислят. има и много слабохарактерни пикли, които биха се съгласили с всичко, което иска приятелят им, за да го задържат). Аз поне не съм чувала за момиче, което да е казало "Абе дай по-добре без презерватив". В общи линии, риска от забременяване, ни прави по-отговорни в тва отношение =/ Иначе, когато стане някой фал, и двамата носят вина - за тва съм 100% съгласна

Върнете се в началото
gogo__16

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 7:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

insanity_666 написа:
естествено ... но в по-голямата част от случаите мъжете са тези, които започват да мрънкат срещу презервативите (вярно е, че има много безотговорни к***и, които се ч**** с всичко дето мърда пред тях без да се замислят. има и много слабохарактерни пикли, които биха се съгласили с всичко, което иска приятелят им, за да го задържат). Аз поне не съм чувала за момиче, което да е казало "Абе дай по-добре без презерватив". В общи линии, риска от забременяване, ни прави по-отговорни в тва отношение =/ Иначе, когато стане някой фал, и двамата носят вина - за тва съм 100% съгласна

Аз пък познавам много които жени които го искат без презерватив.И мъжа,и жената носят еднаква вина!

Върнете се в началото
VIVI
Moderator

МнениеПуснато на: Вто Мар 11, 2008 8:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дюрекс е за мен. Wink
Иначе, каквото и да си говорим, колкото и да се възмущаваме все ще има такива деца като smitey и "приятелките му", които не могат да си избършат г*за, а пък са тръгнали да се правят на всезнайковци и да си врът спиралите. Това горното е същото, като брата на моя приятелка, който е на 12, ти се опитваш да му натикаш нещо в главицата той се хили.
Гаф, естествено, става и на предпазливите. Винаги може да се случи нещо, което не си предвидил, съвсем нормално е. Работата е там поне да се опиташ да се информираш максимално и да си отговорен освен към себе си, но и към партньорати.
За късането на презервативите - знам, че и мястото където са съхранявани и температурата, преди да бъдат използвани, може да повлияе. Момчетата имат навика да си ги държат в протфейлите Rolling Eyes и джобовете с дни. Това за съжаление е неизвежно. Confused

Създайте нова тема   Напишете отговор    Bliasak.bg Форуми -> СЕКС Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 4 от 6

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети